default-logo

Cijfers open en bloot in programmabegroting naar aanleiding van vraag BurgerBelangen Ermelo

spaarvarken_hh

Cijfers open en bloot in programmabegroting

ERMELO – De bijstelling van de grondexploitatie zou volgens het college in ‘vertrouwelijkheid’ behandeld moeten worden in de commissie  Infrastructuur en Ruimte. ,,Hoezo vertrouwelijk”, wilde commissielid Wilhelm (BBE) weten. ,,Alle cijfers zijn toch in de begroting te vinden?” De wethouder, Jan van den Bosch, kon alleen zijn schouders ophalen. ,,Hierop heb ik niets te zeggen”, zei hij lachend. In de programmabegroting stonden namelijk alle cijfers netjes op een rij. Het verwachte exploitatiesaldo voor Veldzicht Noord werd per eind 2013  geraamd op 784.000,00 euro voordelig, het Trefpunt 2.182.000,00 voordelig, Taweb 47.000,00 voordelig, Verbinding 1.722.000,00 nadelig. In totaal brengt Trefpunt bijna 14 miljoen op waarvan ruim 8 miljoen al is gerealiseerd. Taweb brengt bijna een half miljoen winst op waarvan 95.000 euro is gerealiseerd. Elk jaar wordt een bijstelling van de exploitatieopzet vastgesteld. Zo te zien, hoeft Ermelo niets te vrezen.

About the Author

Leave a Reply

*