default-logo

BurgerBelangen Ermelo betreurt het amendement van de coalitie voor startersleningen.

 

 

starterslening

 

‘Amendement CDA drijft prijs nieuwbouw op’

Bart van der Knaap Burgerbelangen Ermelo (BBE) betreurt het dat het amendement van CDA, PE en CU en het amendement van BBE voor startersleningen voor bestaande bouw, niet in elkaar geschoven zijn.

Door Jeanne Dijkstra

“Achteraf was dat een veel beter amendement geworden en daarmee hadden we ook kunnen voorkomen dat de prijzen voor nieuwbouw worden opgedreven. Want dat gebeurt met het aangenomen amendement van CDA.”

Volgens hem is het jammer dat de coalitiepartijen niet vooraf met de oppositiepartijen hebben gesproken over het aangekondigde amendement. ,,Dan hadden we uiteindelijk een nog beter product kunnen leveren dat voor heel Ermelo beter zou zijn geweest. “Het gaat er immers om betaalbare woningen te kunnen bouwen in Ermelo. En dat was gelukt wanneer we samen met mijn voorstel waren uitgekomen op een amendement om startersleningen te geven aan nieuwbouw tot bijvoorbeeld 190.000 euro en voor bestaande bouw tot 225.000 euro. Daarmee bevorder je niet alleen de doorstroming voor gezinnen, maar tevens voorkom je daarmee dat projectontwikkelaars misbruik maken van de starterslening door precies onder de grens van de starterslening te gaan zitten.

Vroeger hadden we het KWP (kwalitatief woningbouw programma) waarbij de grens van betaalbare woningen op 170.000 werd gesteld. Alle woningen werden vervolgens precies onder die prijs gebouwd namelijk 169.500 euro. Wanneer je de grens verlaagt voor nieuwbouw zoals in mijn voorstel, gaan ook de nieuwbouwprijzen omlaag. Bovendien profiteer je op twee fronten, want ook voor bestaande bouw kan men gemakkelijker doorstromen tot 225.000 euro.” Lees verder op Ermelonext.nl

About the Author

Leave a Reply

*