default-logo

Column Wouter Vogelsang

HBF_6387

Het eerste deel van de nieuwe Stationsstraat is klaar. De meningen zijn verdeeld. Gevaarlijk voor fietsers,  een grijs zebrapad en prullenbakken aan de straatzijde. Toch gebeurt er weinig met die kritiek en dat is jammer.

De ingang van ons groene dorp wordt nu “gesierd” door blik. Parkeren is een groot probleem en het college staat erbij en kijkt ernaar. Dat is slecht voor de ondernemers. Wat te doen? En dan moet het gebied van de Witte Herberg en nieuwbouw op de oude plek van de AH nog bebouwd worden. Als je na de boodschappen weg wil rijden wordt je geblokkeerd door een vrachtwagen die komt lossen, om vervolgens het Sterreboswegje te nemen. Al jaren pleit BBE voor een mini rotonde op de kruising Julianalaan/Stationsstraat. De enquête van BBE onder de inwoners is duidelijk. Minder verstening en los het verkeersprobleem op.

Op de WMO is vorig jaar € 900.000 overgehouden. Daar kunnen we leuke dingen mee doen, zegt het college. Ik vind dat kwetsend voor die mensen die een beroep doen op de WMO. De weg vinden naar de gemeente en dan nog de drempel overgaan is voor veel mensen een te grote stap. We zullen als inwoners  omgevingsgevoelig moeten zijn en signalen opvangen van mensen die hulp echt nodig hebben, vereenzamen of gewoon behoefte hebben aan een gesprek. De wijkteams kunnen met de keukentafelgesprekken veel bereiken, maar signalen blijven nodig, zodat het geld dat nu over is besteed kan worden voor het doel waarvoor het bedoeld is.

En dat vind ik!

Wouter Vogelsang
Raadslid BurgerBelangen Ermelo
w.vogelsang@ermelo.nl

 

About the Author

Leave a Reply

*