default-logo

BBE doet mee aan Serious Request

raadsdames

Muziekvragen voor het goede doel

ERMELO – Jennifer Sauer organiseert op 18 december de Serious Popquiz in de Dialoog in Ermelo. Vier raadsdames, Folkje Spoelstra, Bea van ’t Hul, Mariëlle Kuijpers en Anita van Meerveld hebben zich al aangemeld. ,,Wie volgt?” zegt het politieke team enthousiast.

In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogsgebieden. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in. ,,Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen en daarom organiseer ik Serious Popquiz,” vertelt Sauer. De popquiz is samengesteld door niemand minder dan Paul Rabbering.

Training

,,Ik oefen op internet allerlei vragen,” vertelt Kuijpers. ,,Maar het is best lastig.” Ook Spoelstra is in training. ,,Als het vragen zijn over De Dijk of Daniël Lohuus, dan lukt het wel.” De dames hebben wel een gezamenlijke ‘muzieksmaak’. Ook de Golden Earing en U2 horen daarbij. ,,Het affiche van de quiz hing op het toilet,” lacht Kuijpers. ,,Het is leuk om voor het goede doel samen wat te doen.” Al in de voorbereiding maken de dames vooral lol. ,,Ik heb muzikale mannen in huis, maar zelf bespeel ik geen instrument,” vertelt Spoelstra. ,,Wel wil ik een gitaar meebrengen hoor!” Kuijpers vult aan: ,,Dan breng ik djembées mee.” Alleen Van ’t Hul heeft geen instrument. ,,Ik denk dat er geld gedoneert gaat worden, als ik stop met zingen,” lacht ze.
Op 18 december kunnen teams van vier vrienden, collega’s of familieleden muziekkennis meten en prijzen winnen. De teams betalen € 20,- om deel te nemen. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request. Aanmelden kan door te mailen naar j.sauer@ermelo.nl. ,,Mail dan de teamnaam en de namen van de leden,” zegt Sauer. Wie geld wil doneren, klikt hier.

About the Author

Leave a Reply

*