default-logo

Column Bart van der Knaap BBE

knaap column

 

Maart 2016 
Politiek Dichtbij en Betrokken? 

In mijn optiek is de meerwaarde van democratie dat je een onderwerp van meer kanten kan benaderen. De wereld verandert en dus Ermelo ook. Wanneer iets je persoonlijk raakt, wil je er ook persoonlijk bij betrokken worden.

Lokale politiek is dichtbij en wat vaak je persoonlijk raakt. Het gaat o.a. over sport, onderwijs, verkeer, veiligheid en bebouwing.
Vaak gaat het zo dat het college en organisatie aan het werk gaan, waar de raad vervolgens haar goedkeuring aan moet geven. Dit kan ook anders.
De raad werd de afgelopen maanden geconfronteerd met onderwerpen waarbij omwonenden aangaven zich niet gehoord te voelen. Zoals in West m.b.t. de Westflank, bestemmingsplan Tonselse Veld en woningbouw Postlaantje – Wegwijzer. Het kan gelukkig ook goed gaan. Zoals bij de Oude Telgterweg 120 en buurtvisie Horst – Telgt. Wat wij in Ermelo meer moeten doen is de raad meer aan de voorkant bij plannen betrekken. Samen met u! Dan kan een plan, een idee, een wens van alle kanten met de partijen in de raad worden belicht. Om daarna een juiste opdracht aan het college mee te geven. Politiek en burger horen betrokken en dichtbij elkaar te staan.

Zo zie ik dat.

Bart van der Knaap
Raadslid BurgerBerlangen Ermelo
b.vanderknaap@ermelo.nl

Bron: gemeente Ermelo

About the Author

Leave a Reply

*