default-logo

Ermelo heeft goud in handen.

knaap

foto: Natalie Overkamp

Geen weg terug voor plannen Strand Horst

ERMELO – Zes weken geleden vond er de inloopavond plaats met de presentatie van alle initiatieven op Strand Horst. Plannen die overwegend positief zijn ontvangen en waar bleek dat er sprake is van saamhorigheid onder de ondernemers. Een mooi uitgangspunt, vinden ook Bart van der Knaap en Hugo Weidema die zich vanuit de raad jarenlang hebben vastgebeten in deze materie.

,,We hebben zes, zeven, misschien wel acht jaar tegen dovemansoren gepraat,” zegt Van der Knaap, raadslid van BurgerBelangen Ermelo (BBE). ,,Het plan zoals het er nu ligt, vind ik zo gek nog niet.” Ook Hugo Weidema, die destijds voor de VVD in de raad zat, ziet een wens in vervulling gaan. Wel is een punt van aandacht dat er een representatief en verzorgd, openbaar strand komt. Maar ook op dit punt lijken de neuzen allemaal dezelfde kant op te wijzen.

Dynamiek

,,Ermelo heeft alles: rust in het bos, activiteiten in het dorp en dynamiek aan het water,” stelt Bart van der Knaap. ,,Dan heb je echt goud in handen.” Volgens Weidema en Van der Knaap is het een mooie kans om samen te werken aan een totaalconcept op het Wolderwijd. ,,We zijn nu wel op een punt van ‘no-return’ gekomen,” stelt Weidema, die tijdens het schrijven van het VVD-verkiezingsprogramma 2014 zich hier al hard voor maakte. Een lang traject en meermalen leek het niet tot resultaat te komen. Uiteindelijk koos men ervoor om de betrokken ondernemers individuele plannen op Strand Horst te laten uitwerken. Naar aanleiding hiervan werd het onderwerp ‘Strand Horst’ uiteindelijk in de raadsvergadering van 17 september 2015 geagendeerd. ,,Keiharde voorwaarde van het succesverhaal is wel dat de plannen watergericht moeten zijn,” vult Van der Knaap aan. ,,Fietsers moeten langs het water fietsen en niet langs de snelweg A28. Het gaat om de beleving.” Hij beschrijft Strand Horst in de toekomst als pleisterplaats. ,,Kies voor het bredere aspect en werk dit uit samen met de andere plaatsen aan het water.”

Beleving

De beleving van een strand en boulevard hebben de meeste Ermeloërs niet bij Strand Horst. ,,Mijn kinderen willen er ook niet heen, al is het nog zo mooi weer,” meldt de BBE-er. ,,Het is ook niet diep genoeg om te zwemmen. Maar nu dit wel gerealiseerd wordt en ook het strand goed wordt aangepakt, kan er iets moois ontstaan. Iets met groeipotentie.” De mannen turen over het water met de kleine jachthaven. Veel strandliefhebbers weten nog dat dit gebied ineens met maïs beplant werd en dat gier tijdens bemesting zo het Wolderweid in liep. Maar dat lijkt verleden tijd. Er ligt nu één totaalplan op tafel waar raadsleden tijdens de commissievergadering van aanstaande maandag zich over gaan buigen. Dit integrale plan bevat een totaal beeld van de wenselijke ontwikkelingen in het centrale deel op Strand Horst, de opmaat voor het nieuwe bestemmingsplan. ,,De ondernemers moeten het hier samen gaan maken,” zegt Hugo Weidema tot slot. ,,En wethouders moeten de regie hierover houden.”

Bron: Ermelo van Nu

Foto: Natalie Overkam

About the Author

Leave a Reply

*