default-logo

College mag ik oversteken, ja of nee?

BurgerBelangen Ermelo is het niet eens met de beantwoording van het college over het aantal oversteekplaatsen voor voetgangers aan de Stationsstraat Oost. Volgens het college hoeft dit niet te worden verhoogd.

In de commissie heeft de BurgerBelangen Ermelo een aantal keren verzocht om op de drempels bij de stationsstraat een zebrapad te aan te brengen. Hierdoor worden de drempels een oversteekplaats, waarmee het zebrapad de veiligheid voor de voetganger juridisch waarborgt. Helaas geeft het college aan dit geluid geen gehoor.

De Stationsstraat is voor ruim 10 miljoen euro opgeknapt. Hierbij is de intentie uitgesproken dat er een “auto te gast” inrichting zou komen aan de oostelijke kant van de stationsstraat. Dit komt volgens de fractie van BurgerBelangen Ermelo onvoldoende uit de verf. De auto domineert en beperkt daarmee de ruimte voor de fietser en de voetganger. Dit wordt ook bevestigd in de enquête die BurgerBelangen Ermelo begin 2016 in het centrum onder de winkeliers heeft gehouden. De fractie van BurgerBelangen wil deze signalen uit de samenleving niet negeren.

Vele voetgangers zien de drempels de Stationsstraat ook vaak als een oversteekplaats. Hiervoor moet de veiligheid ook worden gewaarborgd. In een brief aan het college zal de fractie wederom vragen om aanpassingen. Deze zal bestaan uit een bord voor “auto te gast”, een fietsmarkering op de weg en zebrapaden op de drempels.

BurgerBelangen Ermelo heeft op dit onderwerp eerder kritiek geleverd. Toen heeft BurgerBelangen Ermelo het college op zijn vingers getikt omdat de kleur van het zebrapad voor de molen niet rechtsgeldig was. Na bijna twee jaar heeft het college dit pas aangepast.

About the Author

Leave a Reply

*