default-logo

“Een sportcomplex van iedere Ermeloër en voor iedere Ermeloër”

Door Bart van der Knaap – Om met de deur in huis te vallen: Het is best jammer dat een groep Ermeloërs het beeld hebben geschapen dat wij erop achteruit gaan met het sportcentrum dat Calluna moet vervangen. Want het tegendeel is in mijn ogen waar! Er komt een sportcomplex van iedere Ermeloër, voor iedere Ermeloër. Er komt een zwembadcomplex waarbij zowel de recreatieve beleving als de sportmogelijkheden minimaal net zo groot zijn als het huidige complex. Daarnaast zijn er voor de sporthal meer mogelijkheden door de verschillende hoogten. Hierdoor is zowel trampoline springen tot breedtesport mogelijk.

Al tien jaar geleden heeft BurgerBelangen Ermelo (toen nog Gemeentebelang) het plan gepresenteerd voor een wedstrijd- en een breedtesporthal op de locaties Zanderij en bij het DVS terrein. In de visie van BurgerBelangen Ermelo zorgen dit soort locaties voor synergie tussen binnen- en buitensport. Daarbij kan je bedenken dat goede tribune mogelijkheden bij een wedstrijdhal zorgen voor een goed businessmodel voor de verenigingen waardoor er mogelijk mooie evenementen naar Ermelo komen.

Een uitgewerkt plan voor het Zwembad zat daar niet bij. Dat stoelde toen nog op twee alternatieven. Een bad voor Ermeloërs of een zwembad voor Ermelo waar de recreatieve sector profijt van zou hebben. Dat laatste zou dan ook in samenwerking met de recreatiebedrijven in Ermelo tot stand gebracht kunnen worden. De zogenaamde publiek/private samenwerking. Voor dat laatste had BurgerBelangen Ermelo sterk haar voorkeur. Alleen, dan moet je de handen wel vrij hebben om met partners te praten over alleen het zwembad. De vorige coalitie koos tot onze spijt om de sporthal en zwembad aan elkaar verbonden te houden.

Op 5 juli 2017 is door het toenmalig college met een nieuw plan voorgesteld. Dit keer om een sportcomplex te bouwen op de Zanderij. Dat paste in onze visie dat binnen- en buitensport op één locatie zet. De sporthal variërend in hoogte van 9 en 11 meter waar wij grote voorstander van zijn en een zwembad met een instructie en een doelgroepen bad. Drie partijen (CDA,CU,VVD) hebben toen bij amendement de variant toegevoegd voor een recreatief bad van 100m2, een sauna en een bubbelbad van 50m2. Wij misten helaas in die vergadering een gedegen financiële onderbouwing van de drie partijen.

Zoals u nu kunt weten is dit plan door de huidige coalitie teruggetrokken voor revisie. Omdat dit 1 van de grootste investeringen van de gemeente Ermelo is moeten de financiële gevolgen immers helder zijn en kunnen we niet boven onze stand leven.

Donderdag 4 oktober wordt er opnieuw een besluit genomen over het voorstel. Nu om de sporthal ongewijzigd vast te stellen en het zwembad met instructiebad, doelgroepbad, sauna en bubbelbad. Toch is er in de samenleving nog steeds een verzet. Het gevoel leeft namelijk dat er straks niet volwaardig recreatief gezwommen kan worden. Dat is absoluut een verkeerd beeld! Er komen genoeg attributen in het doelgroep zwembad. Hierdoor kan men bewegen, ontmoeten, spreken en genieten. Dit zal minimaal gelijkwaardig zijn aan wat men gewend is. Het gemis in het plan zit hem volgens mij juist in de sporthal. Daarvoor zal een standaard tribune komen met een capaciteit van 200 mensen. Ik vrees dat er daardoor evenementen naar Harderwijk verplaatsen in plaats van ons nieuwe sportcomplex! Laat het niet gebeuren dat grote Ermelose sportevenementen in Harderwijk plaatsvinden maar juist in ons nieuwe sportcomplex, zodat het nieuwe sportcomplex het centrum wordt voor bewegen, ontmoeten en Ermelose sportevenementen. Van iedere Ermeloër en bereikbaar voor iedere Ermeloër.

About the Author

Leave a Reply

*